EN |

تحقیق و توسعه صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد در تلاش است تا به طور سیستماتیک نوآوری‌ها، دانش جدید و فناوری‌ها را برای حل مسائل و پیشرفت­های چشمگیر، تولید محصولات با کیفیت­تر، بهینه سازی فرایند­های تولید، کاهش مصرف انرژی و مواد اولیه، کاهش هزینه­های تولید و در نهایت کاهش آلودگی­های زیست محیطی به کار گیرد. تیم­ تحقیق و توسعه با استفاده از روش‌های علمی، آزمایشگاهی و پایلوت، راهکارهایی نوین را برای چالش­های موجود در فرآیندهای مختلف تولید فولاد از جمله معدن، کنسانتره، گندله، احیا، فولادسازی و نورد را ارائه می­دهند. در این راستا بعد از ارائه مسله به تیم تحقیق و توسعه به گروه زیربط تخصیص داده می­شود تا به طور دقیق مورد بررسی و حل و فصل قرار گیرد.

گروه پایلوت ها

پایلوت کنسانتره

اقدامات قابل انجام در پایلوت:

• تهیه نمونه معرف، عیار سنجی اولیه و تعیین ماهیت سنگ آهن: مگنتیت، هماتیت و هماتیت-مگنتیت و ...
• انتخاب روش فرآوری بر اساس ماهیت سنگ آهن: جدایش مغناطیسی، ثقلی و فلوتاسیون
• اجرای فلوشیت فرآوری
• آنالیز عیار نمونه‌های فرآوری شده به روش‌های XRF و شیمی تر
• بررسی اقتصادی بودن نمونه‌ی سنگ آهن

پایلوت گندله سازی

این پایلوت برای اولین بار به روش آلیس چالمرز در ایران، در واحد تحقیق و توسعه، صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد احداث گردید. پایلوت پلنت گندله‌سازی فرآیند تولید گندله را در ابعاد آزمایشگاهی انجام می‌دهد. این فرآیند نیمه اتوماتیک و شبیه به خط تولید گندله‌سازی، مجتمع می‌باشد که می‌توان تمام تغییرات یا اصلاحات در فرآیند گندله سازی را اندازه گیری نمود و سپس به خط تولید تعمیم داد. همچنین به منظور بررسی تاثیرات نرمایش کنسانتره آهن در فرآیند گندله سازی، تجهیز HPGR برای اولین بار در ایران توسط کارشناسان تحقیق و توسعه صنایع فولاد آلیاژی پاسارگاد با ظرفیت 7 تن در ساعت طراحی و در پایلوت گندله سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بررسی تاثیر پارامترهای مختلفی که در این پایلوت انجام می گیرد :

• انتخاب مواد جایگزین بنتونیت
• رطوبت خوراک دیسک
• بلین کنسانتره
• مواد فعال کننده بنتونیت

پایلوت احیا مستقیم

در پایلوت احیا از دستگاه تست لیندر به منظور اندازه گیری نسبی خرد شوندگی و درصد احیاء شوندگی تحت فرآیند احیاء مستقیم میدرکس طبق استاندارد ISO 11257 استفاده می شود. عوامل مختلفي بر خوشه‌اي شدن آهن اسفنجي در ‏فرآيند احياء مستقيم مؤثر مي‌باشند. افزايش ميزان چسبندگي و خوشه‌اي‌ شدن باعث كاهش سرعت احياء شده و همچنين خروج آهن اسفنجي از مدول‌ها را با مشكل روبرو مي‌سازد. لذا بايستي از وضعيت چسبندگي و خوشه‌اي شدن گندله در طول احياء ارزيابي مناسبي داشت. به همین منظور از دستگاه کلاسترینگ، برای تعیین میزان چسبندگی و خوشه ای شدن گندله در حین احیاء مطابق استاندارد ISO 11256 مورد استفاده قرار می گیرد.

پارامترهای مورد بررسی در این پایلوت:

• درصد متالیزیشن (MD)
• بررسی ضریب خوردشوندگی (RDI)
• بررسی ضریب تورم گندله حین احیا (RSI)
• بررسی ضریب خوشه شدن گندله حین احیا (CI)

پایلوت فولاد سازی

پایلوت فولاد سازی دارای کوره DC تک الکترود گرافیتی به ظرفیت اسمی 100 کیلوگرم می‌باشد که برای بررسی ذوب نمونه‌های تحقیقاتی آهن اسفنجی و سرباره‌سازی آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد. بررسی‌های مختلفی در زمینه استفاده از سرباره تولید فولاد به عنوان کود در کشاورزی و کشت برنج انجام شده است و تحقیقات بیشتر در این حوزه ادامه دارد. تحقیقات پیشین نشان داده است که می‌توان از سرباره EAF، که دارای مواد مفیدی چون سیلیس، کلسیم، منیزیم و آهن است، به عنوان کود در کشت برنج استفاده کرد. این موضوع هم سبب تولید تناژ بیشتر در کشاورزی می‌شود و هم می‌تواند باعث حل معضل دپوی سرباره‌ها شود.

 

گروه طراحی و ساخت

طرح های توجیهی

امروزه سرمايه‌گذاري و ایجاد صنایع کوچک به عنوان يكي از مسائل مطرح در مباحث اقتصادي کشور است كه با جلوگیری از خروج ارز از کشور براي تداوم رشد اقتصادي و تشكيل سرمايه از اهميت بسزائي برخوردار است که از اين منظر آن را به موتور محرك اقتصاد تشبيه كرده‌اند. در این راستا واحد تحقیق توسعه مجتمع، بررسی طرح‌های توجیهی در صنایع مختلف، از جمله صنایع حمل و نقل؛ شامل ریلی و دریایی، بررسی خطوط تولید تجهیزات و قطعات صنعت فولاد، سیمان، خودرو و... را یکی از رسالت‌های مهم خود می‌داند. با بررسی توجیه‌پذیری فنی و بازاری طرح‌های توجیهی دارای ارزش اقتصادی، این واحد طراحی، ساخت و اجرای آن‌ها را در دستور کار خود قرار می‌دهد.

تجهیزات و ماشین آلات

طراحی تجهیز و ماشین آلات صنعتی(design of industrial equipment and machinery) یکی دیگر از زیرمجموعه‌های فعال و قابل اتکای واحد تحقیق و توسعه برای رشد و فرآهم آوردن تجهیزات مورد نیاز مجتمع و به خصوص پایلوت ها در کمترین زمان و بیتشرین قابلیت اطمینان با استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی طراحی و شبیه سازی است. تعدادی از تجهیزات طراحی و ساخته شده توسط کارشناسان واحد تحقیق و توسعه به این شرح می باشد. دستگاه HPGR پایلوت به ظرفیت 7 t/h، دستگاه مگنت سپراتور خشک به ظرفیت 25 t/h، مدار خردایش میکرونیزه با ظرفیت 2 t/h شامل : بالمیل خشک، ایر سپراتور توربینی و سیستم فیلتراسیون.

 

آزمایشگاه R&D

آنالیزهای مربوط به آزمایشگاه واحد تحقیق و توسعه به شرح زیر است:

• آنالیزهای مربوط به عیار سنجی سنگ آهن با روش شیمی تر
• آنالیزهای مربوط به گندله و کنسانتره با روش شیمی تر
• آنالیز های در حال انجام مربوط به تولید پیگمنت¬های رنگی اکسیدآهن
• آنالیزهای در حال انجام مربوط به تولید پتاسیم تیتانات